lauantai 8. syyskuuta 2012

Tortilla"lasagne"

Tortilla"lasagne", tortillapiiras, kerrosquesadilla, lasagnemainen jauhelihamaissitortillapaistos...öööh. Mikä lie, mutta hyvin maistui. Tämä oli hauska ja myös onnistunut kokeilu viime torstailta. Eli idea oli seuraava:

Pyöreään vuokaan (halkasijaltaan 25cm) ladottiin vuorotellen tortillaletuja ja täytettä. Nopea kuumennus riitti ruualle ja nam!

Ulkonäkö siis muistutti lasagnea ja makukin myös. Ruoka oli vain valmista  lasagnea nopeammin, sillä kypsennys ei kestänyt 45min-1h. Tapani on heitellä ruokaan sitä sun tätä ja nyt koitankin vähän opetella pitämään kirjaa, sillä jos kokeilu on onnistunut, niin voi toistekin tehdä samaa ruokaa. :) Resptini onkin pääsääntöisesti suuntaa antavia ja tässä reseptissä on vara soveltaa täytteet omaan makuun sopivaksi. Joskus voisinkin testata tätä aurajustolla ja kinkulla..mmmm.. tai vaikkapa broilerilla.

Täyte:
400g     jauhelihaa
4rkl       tummaa soijarouhetta (ei pakollista)
1           valkosipulin kynsi
1/2        sipuli
1tl         suolaa
1prk      tomaattimurskaa (yrtti tai chili, täsä tapauksessa oli yrtti)

1½ pss  maissia
2dl        vettä
3rkl       sulatejuustoa
             (tacomaustetta)
4dl        juustoraastetta

8 kpl isoja tortilloja (25cm)

Ruskista jauheliha ja lisää soijarouhe kypsennyksen loppuvaiheessa. Lisää hienonnettu valkosipuli ja sipuli. Kuullota hieman. Lisää loput raaka-aineet juustoraastetta lukuunottamatta. Anna kastikkeen tekeytä hiljalleen n.20minuuttia. Tarkista maku.

Laita vuoan pohjalle kastiketta ja painele tortilla päälle. Lado vuorotellen lettuja ja täytettä. Ripottele muutamaan väliin justoraastetta. Säästä kuitenkin n.1½dl pinnalle.

Paista 225 asteessa n.15 minuuttia, tai kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti