torstai 27. syyskuuta 2012

Pehmoiset sämpyläruudut

Leivottiin tänään pojan kanssa ruutusämpylöitä. Tästä ohjeesta tulee n.12 isohkoa ruutua.

5dl      vettä tai maitoa
1pss    kuivahiivaa
2tl       sokeria  (tai siirappia)
1tl       suolaa
2dl      grahamjauhoja
4dl      kaurahiutaleita
n.4dl   vehnäjauhoja
½dl     juoksevaa margariinia (tai voisulaa)


 Lämmitä neste n.40 asteiseksi. Sekoita kaikki raaka-aineet nesteeseen ja vaivaa pehmoiseksi taikinaksi. Kumoa pellille, taputtele jauhoitetuin käsin n.30cmx30cm kokoiseksi levyksi ja anna kohota n.20minuuttia. Tee esimerkiksi takinapyörää apuna käyttäen sämpyläruudut. Paista 225 astessa n.15-20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti