perjantai 7. syyskuuta 2012

Minttusuklaatuorejuustokakku

Suklaa on aika usein mukana makeissa leivonnaisissa, joita teen. Se taitaakin olla yksi lempi raaka-aineista. Tämä seuraava ohje on kehitelty häitä varten ja onkin yksi rakkaimmista herkuista. Muutama koekakku tuli väännettyä ja mies sai maistella ja kaveritkin saivat osansa. :)

Mariannekarkit rouhittiiin minigrip-pusseissa anopin kanssa. Mäiskittiin kaulimella hääjännitystä pois. :) Sitten sihtasin hienojakoisen kakkumassan joukkoon, loput isommat rouheet käytettiin koristeluun.

Pohja on sacherkakusta puolet. (ohjeen voin laittaa myöhemmin, mutta netistä kyllä löytyy monta versiota ja versio kuin versio käy)

Täyte:

300g           maustamatonta tuorejuustoa
1,5 - 2dll     sokeria
3tl               vaniljasokeria
20-25kpl     mariannekaarkkeja
3,5dl            kuohukermaa
6-7              liivatetta
3rkl              kiehuvaa vettä


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja sokerit. Rouhi mariannekarkit hienoksi. Sihtaa hienojakoinen mariannerouhe tuorejuustoon, säästä loput koristeluun. Tarkista maku. Lisää sokeriia tarvittaessa. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Puristele enimmät vedet liivatteista ja sekoita kiehuvaan veteen. Kaada liivate tuorejuustoseokseen ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä varovasti kermavaahto seokseen. Levitä kostutetulle pohjalle. Anna tekeytyä mielellään yön  yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti