torstai 17. tammikuuta 2013

Mantelinyytit n.20kpl



Syntisen hyvä ohje! Nämä on vähän wienerin tyyppisiä pullia. Hiiva liotetaan kylmään nesteeseen ja kohotusaika on pitkä. Mutta odotus palkitaan! Nämä on myös helppo pakastaa ja pitää ns. vierasvarana. Monesti on kyllä käynyt niin, etten ole paistellut vieraille, vaan ihan omaksi (ja perheen) iloksi. Jakha intoudun taas leipomaan, niin näitä seuraavaksi. Ja toivonmukaan muistan napata kuvan :D

25g     hiivaa
2dl      kylmää maitoa
200g   huoneen lämpöistä voita
1rkl     sokeria
n.6dl    vehnäjauhoja

Murustele hiiva kylmään maitoon. Sekoittele tasaiseksi. Yhdistä huoneen lämpöinen voi ja sokeri ja lisää maito-hiiva seokseen. Lisää vehnäjauhoja voimakkaasti vaivaten. Kaulitse levyksi ja leikkaa n.20 neliöksi. Valmista täyte.

Täyte: (Itselläni jäi kyllä täytettä yli) Ja täytteeksi sopii mainiosti myös pelkkä paiston kestävä vadelmahillo! NAM!

75g     voita
2rkl     sokeria
2tl       vaniljasokeria
100g    karkeaksi raastettua mantelimassaa

voiteluun: kananmunaa (ja lisää halutessasi tilkka maitoa - > helpottaa voitelua ja tekee vaaleamman värin)

Laita nokare täytettä neliön keskelle ja nosta kulmat keskelle. Nostele nyytit paperivuokiin. Kohota 3h lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Voitele. Paista 250 asteessa n.9 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa ja koristele halutessasi vesi-tomusokerikuorrutteella.

Jos haluat paistaa myöhemmin, pakasta heti 3h kohotuksen jälkeen ja paista suoraan pakkasesta. Paistoaikaa voit tarvittaessa pidentää muutamalla minuutilla.

Ja jos joku eksyy sivustolle niin kommentoikaa ihmeessä!

Nyt olen ommellut verhoja. Vanhemman pojan huoneessa on jo verhot sekä pitkä pötkylätyyny. Nuorempi vielä odottaa toista verhoaan. Sohvatyynyt (nuoremman pojan huoneeseen) on myös työn alla. Keittiön jouluverhot myös vaihtui uusiin verhoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti