keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Suolaiset pasteijanyyttiset

Taikina:

n.5½dl        vehnäjauhoja
2dl              grahamjauhoja
1tl               suolaa
200g           margariinia
2½dl           maitoa
40g             hiivaa (itse laitan pussillisen kuivahiivaa)
200g           juustoraastetta

voiteluun kananmunaa

Sekoita jauhot ja suola. Nypi rasvan kanssa. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Jos käytät kuivahiiva, muista aavistuksen lämpimämpi neste. Lisää maito-hiiva seos. Lisää lopuksi juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Täyte maun mukaan
esimerkiksi 300g kinkkusuikaleita ja aurajuustoa tai
jauhelihaa-riisi-sipuli

Kaulitse taikinasta levy ja leikkaa n.20 osaan. Laita täytettä n. ruokalusikallinen. Tee nyyttejä tai kolmioita. Kohota hetki ennen paistoa. Pistele haarukalla. Voitele kananmunalla ja paista n.10 minuuttia 225 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti