sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Suklaa-pähkinäkeksit

 Keksit ennätti pakettiin ennen kuin tajusin, että kuvan voi napata blogia varten :)


n.20-25 kpl

125 g    margariinia
1 ½ dl   sokeria ja fariinisokeria (50%/50%)
1tl         vaniljasokeria
n.3dl     vehnäjauhoja
1tl         leivinjauhetta
1 rkl      kaakaojauhetta
1           muna
50g       tummaa suklaata rouheena
50g       valkosuklaata rouheena
1/2 dl    suolapähkinöitä


Sulata margariini esimerkiki mikrossa. Sekoita margariinisulaan sokerit.Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää joukkoon munat vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, rouhittu suklaa ja kevyesti rouhitut pähkinät. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi nuolijalla. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa. Pyöritä nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 10 min. Älä paista liikaa, sillä lyhyt paistoaika jättää keksit mehukkaan pehmeiksi. 

Makua saat muunneltua suklaata vaihdellen (maitosuklaa, minttusuklaa) tai pähkinöiden tilalla kookos- tai kaurahiutaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti