tiistai 2. lokakuuta 2012

Ohrarieska

Eilen tuli tehtyä ohrarieskaa. Tykkään, että rieska on paksua, joten vuoka oli kokoa 25x35. Ohuesta pitävälle ohjeesta riittää pellilliseen.

Ohrarieska

1l        piimää
3dl      ohrasuurimoita
2rkl     suolaa (jos teet suolaista munavoita, vähempikin riittä)
2dl       kermaa/ ruokakermaa
n.2dl    kaurahiutaleita
1         kananmuna


Turvota suurimoita piimässä yön yli. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa vuoka tai pelti leivinpaperilla. Paista 200 asteessa n.1h. Anna jäähtyä/jähmettyä ennen tarjoilua.


4 kommenttia:

  1. Oivoi, ihkua röpörieskaa... Variaationa kerman tilalle voi laittaa kermaviiliä ja lisäksi vielä ruokalusikallisen ehtaa sulatettua voita... :)

    VastaaPoista
  2. Totta!:)
    Mie tykkään miedommasta mausta, mutta jos tykkää happamasta, niin sit ehdottomasti kermaviiliä. Siinä tapauksessa kannattaa vähän vähentää kaurahiutaleiden määrää. Joo ja itseasiassa laitoin lorauksen juoksevaa Floraa. Omnom!

    VastaaPoista
  3. ..mutta voi on kyllä aina voita. :)

    VastaaPoista
  4. Mä kun olen hapan muutenkin, niin kermaviili uppoaa muhun kuin kuuma veitsi voihin... :) Eivaan, kyllä se kerma käy mainiosti rieskaan, mutta tosiaan mä henk. koht. tykkään hieman happamammasta rieskasta, joten siks käytän yleensä kermaviiliä. Sitä paitsi se sopii juhannuksena paremmin paahtosuolan kanssa... :)

    Ja voi on todellakin aina voita. Munavoihan tehdään aina meillä aitoon voihin... Ja mikään ei ole parempaa rieskan päällä kuin munavoi!

    VastaaPoista