sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Marenki-valkosuklaakakku



Marenkipohja:
125g     hasselpähkinärouhetta
75g       tummaa suklaata
4           munanvalkuaista
1½dl     sokeria

Suklaajäädyke:
250g     valkosuklaata
4dl        kuohukermaa
200g     maustamatonta tuorejuustoa

Pinnalle:
n.100g  maitosuklaata ja tummaa suklaata

Laita uuni 175 asteeseen. Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla, kunnes rouhe on saanut hieman väriä. Anna rouheen jäähtyä. Rouhi suklaa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Kääntele suklaa- ja pähkinärouheet vaahtoon.

Levitä marenki vuokaan ja paista pohjaa uunin alaosassa n.40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Jäädyke:
Sulata valkosuklaa ja vaahdota kerma. Sekoita valkosuklaa tuorejuustoon  ja yhdistä seos kermavaahtoon. Levitä vaahto pohjan päälle ja pane kakku pakastimeen n.3-4 tunniksi.

Ota kakku pakastimesta. Sulata suklaat erikseen ja valuta kakun päälle. Jos annat kakun olla yön yli pakastimessa, ota kakku hyvissäajoin huoneen lämpöön ennen tarjoilua. (30min-1h)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti