sunnuntai 18. marraskuuta 2012
Marenki-valkosuklaakakku
Marenkipohja:
125g hasselpähkinärouhetta
75g tummaa suklaata
4 munanvalkuaista
1½dl sokeria
Suklaajäädyke:
250g valkosuklaata
4dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
Pinnalle:
n.100g maitosuklaata ja tummaa suklaata
Laita uuni 175 asteeseen. Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla, kunnes rouhe on saanut hieman väriä. Anna rouheen jäähtyä. Rouhi suklaa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Kääntele suklaa- ja pähkinärouheet vaahtoon.
Levitä marenki vuokaan ja paista pohjaa uunin alaosassa n.40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Jäädyke:
Sulata valkosuklaa ja vaahdota kerma. Sekoita valkosuklaa tuorejuustoon ja yhdistä seos kermavaahtoon. Levitä vaahto pohjan päälle ja pane kakku pakastimeen n.3-4 tunniksi.
Ota kakku pakastimesta. Sulata suklaat erikseen ja valuta kakun päälle. Jos annat kakun olla yön yli pakastimessa, ota kakku hyvissäajoin huoneen lämpöön ennen tarjoilua. (30min-1h)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti